Kreditupplysningar som speglar verkligheten!

Spärra kreditupplysning

Har du blivit utsatt för kreditbedrägeri eller identitetsstöld?

Hos oss kan du spärra din kreditupplysning kostnadsfritt

Med en bedrägerispärr kan du som redan är utsatts för bedrägeri eller en identitetsstöld få skydd. Genom att spärra din kreditupplysning hos Decidas Info AB försvårar du för nya bedrägerier. Spärra din kreditupplysning kostnadsfritt.

Bedrägerispärren är ett samarbete mellan fem olika kreditupplysningsföretag, vilket innebär att du som är utsatt för bedrägeri endast behöver ringa ett samtal för att spärra din kreditupplysning hos alla de fem anslutna kreditupplysningsföretagen:

  • Bisnode AB
  • Creditsafe i Sverige AB
  • Decidas Info AB
  • Syna AB
  • UC AB

Så här fungerar det:

  • Ring till något av de fem angivna kreditupplysningsföretagen och spärra din kreditupplysning. Decidas Info AB når du på telefonnummer: 031-730 67 00.
  • Vi spärrar din kreditupplysning i 14 dagar och inom en timme så spärras din kreditupplysning även hos övriga anslutna kreditupplysningsföretag.
  • Inom 14 dagar från din kontakt med oss behöver du skicka in en kopia på polisanmälan av bedrägeriet, samt att du fyller i och skickar med blanketten ’spärra kreditupplysning’. När vi har fått din polisanmälan och din blankett, förlänger vi din bedrägerispärr till att gälla under fem år, både hos Decidas Info AB och hos övriga angivna kreditupplysningsföretag.
  • För att häva din bedrägerispärr så måste du hämta en hävningsblankett från vår hemsida, som du fyller i och skickar tillsammans med den ursprungliga polisanmälan via post eller e-post.

Har du spärrat din kreditupplysning hos Decidas Info AB ska du skicka din polisanmälan och din blankett till:

Decidas Info AB
Utredningen
Box 11415
404 29 Göteborg

Tjänsten är kostnadsfri.

Ladda ner blanketten:

Blankett - Spärra kreditupplysning

För att använda blanketten behöver du Adobe Acrobat Reader installerat på din dator. Ladda ner gratisversionen här http://get.adobe.com/se/reader/

Skicka till:

Decidas Info AB
Box 11415, 404 29 Göteborg

Bookmark and Share

Värdekalkylator

Värdekalkylator

Med hjälp av tre enkla steg i vår värdekalkylator kan vi visa dig hur du kan sälja till fler kunder och öka din lönsamhet.

Läs mer..
Frågor och svar Spärra kreditupplysning